Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kwasówka

Opis przygotowania

W garnku zagotować 1 litr wody. Wsypać kaszę, posolić i gotować przez 10 minut.

Jajko roztrzepać w misce. Wlać ¶mietankę. Wsypać m±kę. Wymieszać.

Do ugotowanej kaszy wlać kwas z kiszonej kapusty. Dodać ¶mietanę z jajkiem i m±k±. Wymieszać i zagotować.

Podawać z ziemniakami z wody.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 561
Ewa gotuje - odc. nr 561

Zbliża się Boże Narodzenie, więc w kuchni Ewy pojawi± się potrawy z my¶l±...

 

Podobne przepisy

Barszcz czerwony ze ¶mietan± i ziemniakami

Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.

Orientalny krem z dyni

Dynię pokrój na kilka kawałków. Oczy¶ć z pestek, lecz nie obieraj ze skóry. Przełóż d ...

Zupa włoska w chlebku

Tradycyjna potrawa z Toskanii...

Rosół tak polski, jak i chiński

Polski klasyk także na chińsk± nutę...

Wróć do listy przepisów