Kości przełożyć do garnka z wodą. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Przykryć, doprowadzić do wrzenia i na wolnym ogniu gotować przez co najmniej 2 godziny. Pod koniec dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Następnie dodać posiekaną cebulę oraz pozostałe warzywa starte na dużych oczkach. Przyprawić kminkiem i pieprzem ziołowym. Przykryć i gotować do miękkości.
Zakwasić sokiem z cytryny. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wrzucić posiekany koperek i zdjąć z kuchenki. Wymieszać i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów na potrawy z kapusty. Zacznie od domowej sałatki...
Na dobry początek obiadu pod chmurką;-)
Ryż zemleć na mączkę. Dodać mleko (ew. śmietanę), bulion, przyprawę. masło oraz sałat ...
W stylu włoskiej minestrone...
Pieczarkowa na włoszczyźnie...