Pory pokroić w plastry. Czosnek posiekać. Podsmażyć w garnku na maśle. Przyprawić kurkumą, pastą curry i pieprzem. Zalać gorącym wywarem. Cukinie umyć i pokroić w półplastry. Wrzucić do garnka, przykryć i gotować do miękkości.
Zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zabielić mleczkiem kokosowym. Zakwasić sokiem z cytryny i zagotować.
Podawać z pokruszoną fetą, posiekanym szczypiorkiem i prażonym sezamem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od przyrządzenia błyskawicznej,...
Na wielkanocne śniadanie;-)
Bulion doprowadzić do wrzenia i wrzucić soczewicę. Gotować 35-40 minut. Na patelni ro ...
Dynię pokroić na kawałki. Ułożyć na blasze – na papierze do pieczenia. Skropić oliwą...
Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...