Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Żurek z pieczonymi ziemniakami

Opis przygotowania

Wywar zagotować. Przyprawić roztartym w dłoniach majerankiem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dorzucić suszone grzyby. Wlać zakwas. Przykryć i zagotować.

Podawać z tartym chrzanem i pieczonymi ziemniakami. Kartofle obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Skropić oliwą. Posolić. Przyprawić suszonym majerankiem. Piec przez 30 minut w 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 539
Ewa gotuje - odc. nr 539

W Wielką Sobotę Ewa zaprosi do swej krakowskiej kuchni, gdzie zaprezentuje...

 

Podobne przepisy

Zupa ogórkowa

Marchewki, pietruszkę i selera pokroić na kawałki, pora obrać z wierzchnich liści, ce ...

Zupa z cukinii i kopru włoskiego

Z migdałami i szynką szwarcwaldzką;-)

Zupa ziemniaczana

Wyjątkowo kremowa!

Zalewajka na białej kiełbasie

Tradycyjna zupa na Wielkanoc.

Wróć do listy przepisów