Wywar zagotować. Przyprawić roztartym w dłoniach majerankiem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dorzucić suszone grzyby. Wlać zakwas. Przykryć i zagotować.
Podawać z tartym chrzanem i pieczonymi ziemniakami. Kartofle obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Skropić oliwą. Posolić. Przyprawić suszonym majerankiem. Piec przez 30 minut w 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Wielką Sobotę Ewa zaprosi do swej krakowskiej kuchni, gdzie zaprezentuje...
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...
Botwinkę dokładnie umyć. Łodyżki z liśćmi posiekać w drobne paski, podobnie zrobić z ...
Zupa regionalna z Podkarpacia...
Z naleśnikami "z wczoraj";-)