Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ryż z warzywami na patelnię

Opis przygotowania

Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim pokrojoną w plastry kiełbasę. Dorzucić posiekaną szalotkę. Po chwili dodać pokrojony czosnek.

Wsypać mrożone warzywa. Podsmażyć. Dodać ugotowany ryż. Wymieszać. Zetrzeć parmezan. Przyprawić solą i pieprzem. Udekorować bazylią.

Na talerzu można udekorować płatkami parmezanu i listkami bazylii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 521
Ewa gotuje - odc. nr 521

Tym razem Ewa zaprosi na mix kuchni międzynarodowej. Najpierw będzie potrawa...

 

Podobne przepisy

Dorsz na sosie malinowym

Rybę przyprawić solą i pieprzem. Pokroić na kawałki...

Racuchy szpinakowe

Z sosem serowym...

Łosoś w parze z soczewicą

Szybko i bardzo dietetycznie;-)

Pierś indycza w ziołach prowansalskich

Zrobić tzw. suchą marynatę: na patelni bez tłuszczu rozgrzać łyżkę soli, dodać garść ...

Wróć do listy przepisów