Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Syrop miętowy

Opis przygotowania

Miętę wrzucić do garnka z wodą. Zagotować. Wyłączyć kuchenkę i zostawić w wodzie na kilka minut. Miętę wyłowić i odcisnąć na sicie. Posłodzić cukrem trzcinowym. Wlać sok z cytryn. Zagotować i rozlać do wyparzonych butelek.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 515
Ewa gotuje - odc. nr 515

Po wakacyjnej przerwie Ewa Wachowicz przywita widzów Polsatu w jej krakowskim...

 

Podobne przepisy

Tarta dwukolorowa z truskawkami

Mąkę przesiać na stolnicę – wraz z sodą oczyszczoną...

Sos malinowy

Super dodatek do deserów;-)

Domowe babeczki

Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło ...

Matcha-misu

Deser a'la tiramisu z zieloną herbatą...

Wróć do listy przepisów