Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Klasyczna waniliowa panna cotta

Opis przygotowania

Żelatynę wsypać do szklanki, zalać zimną wodą (50 ml)), wymieszać i odstawić.

Do garnka wlać mleko i śmietankę. Posłodzić. Podgrzać. Dorzucić ziarenka z laski wanilii oraz samą laskę (wyjąć gdy odda smak i aromat). Dodać żelatynę. Wymieszać. Wystudzić (można to zrobić w misce z wodą i lodem). Gdy zacznie tężeć przelać do foremek lub filiżanek. Schłodzić w lodówce. Podawać z sosem malinowym. Udekorować jadalnymi kwiatami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 507
Ewa gotuje - odc. nr 507

Tym razem Ewa zaprosi na potrawy inspirowane kuchnią międzynarodową. Będzie...

 

Podobne przepisy

Gruszki w czerwonym winie

Cukier zalać w garnku winem i postawić na ogniu. Dodać przyprawy. Powoli odparować po ...

Kruche z orzechami

Mąkę przesiać, dodać cukier, sól i masło, zagnieść. Dodać żółtka, wyrobić i odstawić ...

Tort orzechowy

Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić sztywną pianę. Dodać cukier i cukier wanili ...

Placek królewski

Jabłka z miodem;-)

Wróć do listy przepisów