
Boczek pokroić w kostkę i wrzucić do kociołka zawieszonego nad ogniskiem. Podsmażyć. Dodać posiekaną w piórka cebulę oraz frankfurterki i namoczone grzyby (wraz z wodą). Wlać piwo. Zagotować. Dorzucić czosnek i pokrojone w kostkę ziemniaki. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim. Wlać rosół. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Posłodzić miodem. Dodać trochę tartego chrzanu.
Podawać z jajkiem na twardo. Można udekorować kleksem śmietany.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Pierwszy odcinek ramówki wiosennej Ewa nagra pod Babią Górą, w Zawoi. Na...
Pomysł ponoć francuski, przepis na 100% polski;-)
Ryż zemleć na mączkę. Dodać mleko (ew. śmietanę), bulion, przyprawę. masło oraz sałat ...
Pomidory wrzucić do brytfanki lub naczynia żaroodpornego (mniejsze w całości, większe ...
Włoska zupa chlebowa;-)