/ Przepisy / Ciurka łemkowska

Opis przygotowania

Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Oprószyć mąką i lekko zrumienić. Zalać wywarem wołowym.

Do sera dodać śmietanę, dobrze wymieszać. Zahartować gorącym bulionem i wlać do garnka z zupą.

Poszarpać i wrzucić bułkę. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną pokrzywę i melisę. Wymieszać, zagotować i od razu podawać. Można udekorować listkami melisy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 308
Ewa gotuje - odc. nr 308

Tym razem w poszukiwaniu tradycyjnych smaków Ewa wybrała się do małopolskiej...

 

Podobne przepisy

Zupa jarzynowo-szczawiowa

Lekko kwaśna, z dużą ilością warzyw;-)

Szwajcarska zupa serowa

Pożywna zupa szwajcarskich górali!

Krem z pieczarek

Pieczarki obrać, przekroić na pół, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojo ...

Wiosenna zupa z rzodkiewką

Przed pieczystym w sam raz;-)

Wróć do listy przepisów