/ Przepisy / Mini serniki kajmakowe

Opis przygotowania

Żelatynę rozpuścić we wrzątku (wystarczy ½ szklanki). Twaróg dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa lub przetrzeć przez sito. Połączyć z kajmakiem. Dodać przestudzoną żelatynę. Wymieszać i przełożyć do foremek na panna cottę (można użyć zwykłych filiżanek). Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.

Zamrożone maliny przełożyć do robota. Posłodzić cukrem pudrem i zmiksować.

Mini serniki wyjąć z foremek (jeśli nie chcą wyjść należy je na chwilę włożyć do wrzątku). Podawać z sorbetem malinowym i owocami. Udekorować miętą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 492
Ewa gotuje - odc. nr 492

Jesienią w kuchni Ewy Wachowicz nie może zabraknąć potraw z leśnych grzybów....

 

Podobne przepisy

Biszkopt z masą malinową

Udekorowany świeżymi owocami!

Winne ciasto czekoladowe

Aromatyczne, czekoladowe, z bakaliami...

Twaróg wędzony

Domowym sposobem;-)

Dip z mango

1/2 mango pokroić w kostkę, ½ odłożyć. ½ ogórka obrać, pokroić, dodać d ...

Wróć do listy przepisów