Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Miska szczęścia z ryżem

Opis przygotowania

Na dnie miski umieścić rukolę i porwane liście sałaty. Przykryć ugotowanym ryżem. Na ryżu ułożyć pokrojone warzywa. Udekorować rukolą i posiekaną natką pietruszki.

Do oleju z pestek winogron dodać ocet balsamiczny i konfiturę. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

Przed podaniem zawartość miski posypać pestkami dyni i polać sosem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 485
Ewa gotuje - odc. nr 485

Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów na premierowe odcinki „Ewa...

 

Podobne przepisy

Krem z cebuli

Francuski klasyk nieco inaczej...

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Zapiekanka warzywna z jajem

Jajecznica inaczej...

Krem z cukinii z bryndzą

Cukinie umyć i pokroić w grubą kostkę...

Wróć do listy przepisów