Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Miska szczęścia z ryżem

Opis przygotowania

Na dnie miski umieścić rukolę i porwane liście sałaty. Przykryć ugotowanym ryżem. Na ryżu ułożyć pokrojone warzywa. Udekorować rukolą i posiekaną natką pietruszki.

Do oleju z pestek winogron dodać ocet balsamiczny i konfiturę. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

Przed podaniem zawartość miski posypać pestkami dyni i polać sosem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 485
Ewa gotuje - odc. nr 485

Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów na premierowe odcinki „Ewa...

 

Podobne przepisy

Zupa koperkowa z brukselką

Kolejna odsłona jarzynowej!

Cymes

Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...

Krem paryski

Francuska... kartoflanka? O nie - to coś wykwintnego!

Sałata z sosem jogurtowym

Świetna do potraw z rusztu!

Wróć do listy przepisów