Cieciorkę namoczyć (co najmniej 12 godzin). Następnie przełożyć na sito, dobrze przepłukać, przełożyć do garnka, zalać świeżą wodą, przyprawić kuminem i liściem laurowym, posolić, przykryć i gotować do miękkości.
Po ugotowaniu cieciorkę przestudzić i za pomocą łyżki cedzakowej przełożyć do robota. Dodać pastę tahini, czosnek i sok z cytryny. Przyprawić papryką i kuminem. Zmiksować. Wrzucić lód i jeszcze raz zmiksować.
Hummus przełożyć do miseczki. Polać oliwą, oprószyć papryką i udekorować kolendrą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów do Zawoi. A ponieważ często tak jest, że przyjeżdżając...
Marchewkę obrać i pokroić w cienkie, długie paski...
Z lodowatego wina, mąki i jajka zrobić w misce jednolite ciasto - dużo rzadsze niż na ...
Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać i przecisnąć przez praskę. Wystudz ...
Ser przetrzeć przez sito, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę i obie pa ...