Cieciorkę namoczyć (co najmniej 12 godzin). Następnie przełożyć na sito, dobrze przepłukać, przełożyć do garnka, zalać świeżą wodą, przyprawić kuminem i liściem laurowym, posolić, przykryć i gotować do miękkości.
Po ugotowaniu cieciorkę przestudzić i za pomocą łyżki cedzakowej przełożyć do robota. Dodać pastę tahini, czosnek i sok z cytryny. Przyprawić papryką i kuminem. Zmiksować. Wrzucić lód i jeszcze raz zmiksować.
Hummus przełożyć do miseczki. Polać oliwą, oprószyć papryką i udekorować kolendrą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów do Zawoi. A ponieważ często tak jest, że przyjeżdżając...
Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na noc. Namoczone grzyby wyłowić i włożyć do kaszy. ...
Mąkę zaparzyć gorącą wodą. Dodać jajko i szczyptę soli. Wyrobić. Rozwałkować bardzo c ...
Naszpikowany warzywami keks w wersji wytrawnej;-)
Austriacka wersja doskonale znanego u nas sosu majonezowego.