/ Przepisy / Roladki z pstrąga

Opis przygotowania

Filety skropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić.

Oliwki zmiksować z kaparami, oliwą i miętą. Nałożyć na ryby. Zwinąć i spiąć wykałaczkami lub szpadkami. Ułożyć w naczyniu do zapiekania (foremka powinna być wysmarowana masłem). Podlać winem i na 20 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.

Zrobić sos. Śmietanę wlać na patelnię. Dodać ser, wymieszać i podgrzewać tak długo, aż się rozpuści. Doprawić solą i pieprzem. Odparować. Pod koniec dorzucić drobno posiekany koperek (po dodaniu zieleniny nie podgrzewać).

Sos nałożyć na talerz. Ułożyć roladkę. Udekorować koperkiem. Podawać z ryżem ugotowanym na gęsto (można zabarwić go curry).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 459
Ewa gotuje - odc. nr 459

Ewa wiele razy mówiła, że w kuchni ceni sobie sezonowość, jak też potrawy...

 

Podobne przepisy

Pieczony filet z pstrąga

Ryba z samego serca Ojcowskiego Parku Narodowego;-)

Kulebiak z dorszem

Klasyk z Kresów z farszem rybnym;-)

Karp na kapuście z żurawiną

Smażony i zapiekany;-)

Śledzie po kaszubsku

Ryba w pomidorach;-)

Wróć do listy przepisów