Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Grillowane sakiewki z kurczakiem

Opis przygotowania

Piersi z kurczaka, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Mięso przyprawić curry, kminem rzymskim, solą i pieprzem. Wymieszać. Wszystko ułożyć na folii aluminiowej, zawinąć - tak, by powstała sakiewka.

Grillować przez 30-40 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 167
Ewa gotuje - odc. nr 167

W tym odcinku: sakiewki, kaszanka i babeczki.

 

Podobne przepisy

Kotlety mielone z ryżem

Trochę jak krakowskie sznycle, trochę jak gołąbki bez zawijania...

Karp chrzanem nadziewany

Niezwykle delikatny...

Roladki z karczku

Przygotować marynatę. Do miseczki wlać whisky...

Bryzol z pieczarkami i jajem sadzonym

Kultowa potrawa z PRL-u...

Wróć do listy przepisów