Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w garnku na oliwie. Dodać posiekany czosnek i smażyć przez chwilę. Wsypać paprykę. Wymieszać. Gdy zacznie się karmelizować zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i zagotować.
Pomidory drobno posiekać i wraz z zalewą dodać do zupy. Wsypać makaron.
Filety z pstrąga pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka i gotować przez 5 minut.
Doprawić sosem rybnym, solą i pieprzem. Dodać zimne masło.
Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz stara się wykorzystywać w kuchni produkty lokalne, od małych,...
Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...
Z naleśnikami "z wczoraj";-)
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...
Piękny Jaś, żeberka i jarzynka;-)