Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa pomidorowa z pstrągiem

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w garnku na oliwie. Dodać posiekany czosnek i smażyć przez chwilę. Wsypać paprykę. Wymieszać. Gdy zacznie się karmelizować zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i zagotować.

Pomidory drobno posiekać i wraz z zalewą dodać do zupy. Wsypać makaron.

Filety z pstrąga pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka i gotować przez 5 minut.

Doprawić sosem rybnym, solą i pieprzem. Dodać zimne masło.

Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 520
Ewa gotuje - odc. nr 520

Ewa Wachowicz stara się wykorzystywać w kuchni produkty lokalne, od małych,...

 

Podobne przepisy

Zupa z leśnych grzybów

Na włoszczyźnie jak do rosołu (pietruszka, marchewka, kawałek selera i pora) ugotować ...

Grochówka z kociołka

Zupa na żywym ogniu!

Ramen na indyku

Rosół na orientalną nutę...

Orzechowy krem z batatów

Sycący, smaczny i słodki!

Wróć do listy przepisów