Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w garnku na oliwie. Dodać posiekany czosnek i smażyć przez chwilę. Wsypać paprykę. Wymieszać. Gdy zacznie się karmelizować zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i zagotować.
Pomidory drobno posiekać i wraz z zalewą dodać do zupy. Wsypać makaron.
Filety z pstrąga pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka i gotować przez 5 minut.
Doprawić sosem rybnym, solą i pieprzem. Dodać zimne masło.
Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz stara się wykorzystywać w kuchni produkty lokalne, od małych,...
Ziemniaki umyć i obrać, pokroić w kostkę, zalać zimną wodą, posolić i ugotować. Dolać ...
Na ciepło i jako chłodnik;-)
W sezonie grzybowym pozycja obowiązkowa! Pyszna zupa z kurkami, boczkiem i ziemniakami.
Piękny Jaś, żeberka i jarzynka;-)