Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Biszkopciki z białek

Opis przygotowania

Białka ubić z solą. Utrwalić cukrem – dodawać stopniowo cały czas miksując. Uperfumować cukrem waniliowym. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kurkumą. Zmiksować na najniższych obrotach. Dolać roztopione i przestudzone masło. Wymieszać szpatułką.

Przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na blachę z papierem do pieczenia.

Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C.

Śmietankę podgrzać, ale nie gotować. Zdjąć z ognia, wrzucić czekoladę, posolić i mieszać aż powstanie gładka masa. Odstawić do wystudzenia.

Biszkopty przełożyć kremem. Część ciasteczek można zostawić bez czekoladowej masy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 452
Ewa gotuje - odc. nr 452

Młodsi telewidzowie pewnie nie pamiętają czasów zaraz po zmianie ustroju,...

 

Podobne przepisy

Arbuzolada

Lemoniada z arbuza...

Sernik z polewą cytrynową

Bardzo smaczny, w dodatku dietetyczny.

Rogaliki z marmoladą

Znakomite;-)

Ciasto z nektarynkami i migdałami

Z nektarynek usunąć pestki, owoce pokroić na 6 cząstek. Włożyć do formy żaroodpornej, ...

Wróć do listy przepisów