
Białka ubić z solą. Utrwalić cukrem – dodawać stopniowo cały czas miksując. Uperfumować cukrem waniliowym. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kurkumą. Zmiksować na najniższych obrotach. Dolać roztopione i przestudzone masło. Wymieszać szpatułką.
Przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na blachę z papierem do pieczenia.
Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C.
Śmietankę podgrzać, ale nie gotować. Zdjąć z ognia, wrzucić czekoladę, posolić i mieszać aż powstanie gładka masa. Odstawić do wystudzenia.
Biszkopty przełożyć kremem. Część ciasteczek można zostawić bez czekoladowej masy.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Młodsi telewidzowie pewnie nie pamiętają czasów zaraz po zmianie ustroju,...
Na stolnicę przesiać mąkę, posiekać z zimnym masło. Gdy zacznie przypominać kruszonkę, zrobić kopczyk...
Zamiast trunku!
Masło utrzeć na puszysta masę. Gdy zbieleje, dodać cukier. Utrzeć. Stopniowo dodać ja ...
Brzoskwinie wrzucić na moment do wrzątku, następnie schłodzić pod zimną wodą i pozbaw ...