Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Biszkopciki z białek

Opis przygotowania

Białka ubić z sol±. Utrwalić cukrem – dodawać stopniowo cały czas miksuj±c. Uperfumować cukrem waniliowym. Wsypać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia i kurkum±. Zmiksować na najniższych obrotach. Dolać roztopione i przestudzone masło. Wymieszać szpatułk±.

Przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisn±ć na blachę z papierem do pieczenia.

Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C.

¦mietankę podgrzać, ale nie gotować. Zdj±ć z ognia, wrzucić czekoladę, posolić i mieszać aż powstanie gładka masa. Odstawić do wystudzenia.

Biszkopty przełożyć kremem. Czę¶ć ciasteczek można zostawić bez czekoladowej masy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 452
Ewa gotuje - odc. nr 452

Młodsi telewidzowie pewnie nie pamiętaj± czasów zaraz po zmianie ustroju,...

 

Podobne przepisy

Ciasteczka słoneczka

M±kę z masłem wyrobić nożem, dodać żółtka i ¶mietanę, wyrobić rękami. Włożyć do lodów ...

Rogaliki z nadzieniem bananowym

Z ciasta francuskiego;-)

Chlebek bananowy

Jeden z bardziej znanych deserów z Ameryki!

Muffinki pomarańczowe

Bardzo aromatyczne!

Wróć do listy przepisów