Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Wędzone ryby

Opis przygotowania

Ryby umieścić w solance na 6-12 godzin. Po tym czasie osuszyć, nabić na haki i umieścić w wędzarni. Utrzymywać temp. 50 st. C i wędzić przez 2 godziny.

Jeść na ciepło lub wystudzić i dodać do sałaty lub pasty kanapkowej.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 451
Ewa gotuje - odc. nr 451

W kolejnym odcinku Ewa opowie o tym, jak domowym sposobem zamarynować i...

 

Podobne przepisy

Makrela na wieszaku

Sprawioną tuszkę przyprawić wewnątrz solą i pieprzem...

Szaszłyki z łososia i ananasa

Papryczkę (bez pestek) drobno posiekać...

Sałatka z karpiem

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę...

Kulebiak z dorszem

Klasyk z Kresów z farszem rybnym;-)

Wróć do listy przepisów