ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 451

OPIS ODCINKA

W kolejnym odcinku Ewa opowie o tym, jak domowym sposobem zamarynować i uwędzić ryby – pstrąga oraz halibuta. Najpierw umieści je w solance, następnie osuszy, nabije na haki i powiesi w wędzarni. Na obiad ugotuje cytrynową zupę koperkową z ryżem, którą poda z dużym, pieczonym klopsem z mielonej łopatki wieprzowej. Będzie też niezwykle smaczna tarta na kruchym spodzie – naszpikowana zielonymi szparagami i serem żółtym. Na deser autorka programu zaproponuje pływające wyspy – klasykę kuchni francuskiej, czy też raczej francuskiego cukiernictwa. Ten zagadkowy przysmak to nic innego, jak gotowane w gorącym mleku pianki z białek podane na sosie waniliowym. Słodkie wyspy będą pięknie udekorowane – wykonanymi przez Ewę ozdobami z karmelu.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Zupa cytrynowo-koperkowa

Z ryżem i pulpetem;-)

Tarta ze szparagami

I serem żółtym...

Wędzone ryby

Pstrąg i halibut!

Pływające wyspy

Klasyk z Francji;-)

Wróć do listy odcinków