Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Forszmak

Opis przygotowania

Wędliny pokroić w paski. Boczek przełożyć do garnka i smażyć tak długo, aż wytopi się tłuszcz. Dorzucić szynkę i kiełbasy. Smażyć przez chwilę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę. Przyprawić papryką, majerankiem, liściem laurowym i zielem angielskim. Zalać rosołem lub wodą. Przykryć i gotować przez 15 minut.

Dodać pokrojone ogórki, przecier pomidorowy i cytrynę. Pod przykryciem dusić przez 5 minut. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 449
Ewa gotuje - odc. nr 449

Tydzień po Wielkanocy Ewa zaprezentuje przepisy kuchni resztkowej. Na pierwsze...

 

Podobne przepisy

Kurczak maślany

Wyjątkowo chrupiący!

Zapiekanka po irlandzku

Pokrojoną cebulę zeszklić na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić...

Kołacz zawojski

Słony przysmak spod Babiej Góry...

Kulki ziemniaczane

Sposób na kartofle...

Wróć do listy przepisów