Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pieczona pier¶ kurczaka po góralsku

Opis przygotowania

Filety naci±ć w poprzek, nie docinaj±c jednak do końca – w ten sposób, by powstały kieszonki. Przyprawić z obu stron sol± i pieprzem. Odstawić.

W miseczce wymieszać olej z kurkum±, mielon± papryk±, ziołami prowansalskimi i kolorowym pieprzem. Tak przygotowan± marynat± posmarować mięso.

W nacięcia wsun±ć plastry oscypka, li¶cie szpinaku i kawałki papryki. Ułożyć na blasze wy¶cielonej papierem do pieczenia. Piec przez ½ godziny w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 447
Ewa gotuje - odc. nr 447

Tym razem gotowanie zacznie od kremu z pieczonego czosnku. Nie od dzi¶...

 

Podobne przepisy

Filet z kurczaka w stylu caprese

Z mozzarell± i pomidorami!

Kotlety po kijowsku

Znamy je jako "dewolaje"...

Kurczak w sosie sherry

Delikatny filet z brzoskwiniami i ryżem;-)

Pier¶ kurczaka w jałowcu z rusztu

Na bloku soli himalajskiej...

Wróć do listy przepisów