Jajka wybić do miski. Wsypać mąkę. Porcjami wlewać mleko i miksować. Pod koniec posolić. Odstawić na ½ godziny.
Boczniaki opłukać i osuszyć. Można przyciąć ogonki – w taki sposób, aby kapelusze były płaskie. Zanurzyć w cieście i usmażyć z obu stron na złoty kolor – na klarowanym maśle. Odsączyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych.
Podawać z ziemniakami z wody (z koperkiem) i marchewką z groszkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kwiecień plecień, więc w kuchni Ewy też będzie delikatny misz-masz. Gotowanie...
Filety pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć z obu stron solą i świeżo zmielonym piep ...
Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać posiekane cebulę i czosnek, zeszklić. Dos ...
Domowa wersja kultowej konserwy rybnej!
Mięso pokroić na plastry – w poprzek włókien. Przykryć folią, rozbić dość cienko...