Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pieczonka

Opis przygotowania

Wszystkie składniki (oprócz pomidorków) pokroić w plastry. Do żeliwnego kociołka wlać olej. Dno wyłożyć liśćmi kapusty (wrzucić też trochę liści posiekanych). Warstwami ułożyć warzywa i wędlinę, przyprawiając przy tym solą i pieprzem. Dorzucić też świeży tymianek oraz drobno posiekany koperek. Na górze ułożyć skórę z boczku i posiekaną kapustę. Szczelnie przykryć całymi liśćmi. Nałożyć pokrywę. Dobrze dokręcić i na kilka godzin wstawić do ogniska (czas pieczenia, podobnie jak gramatura składników, zależy od wielkości kociołka).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 488
Ewa gotuje - odc. nr 488

Ten odcinek „Ewa gotuje” zacznie się trochę nietypowo, bo bez...

 

Podobne przepisy

Pierogi z ricottą

Tradycyjna, polska potrawa nadziana typowo po włosku...

Pierś gęsia z sosem czereśniowym i modrą kapustą

Na Święto Niepodległości i św. Marcina!

Wołowina po burgundzku

Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić...

Pizza zawijana

Idealna na imprezę!

Wróć do listy przepisów