Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Lasagne bolognese

Opis przygotowania

Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę. Dolać mleko i gotować do uzyskania gładkiego sosu. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Dno naczynia do zapiekania posmarować sosem bolońskim, nałożyć warstwę makaronu, zalać sosem, następnie beszamelem, oprószyć tartym parmezanem i ponownie ułożyć płaty makaronu. Nałożyć kolejne warstwy - aż do wyczerpania składników. Na samej górze powinien być beszamel z serem.

Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na około 25 minut.

Na talerzu można udekorować świeżą bazylią.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 142
Ewa gotuje - odc. nr 142

W tym odcinku Ewa Wachowicz pokaże, że można zrobić pyszny, domowy sos...

 

Podobne przepisy

Makaron gryczany z pomidorami

Wrzątek posolić, wlać łyżkę oliwy. Wrzucić makaron i ugotować al dente (4 minuty).Czo ...

Szaszłyki z warzyw i oscypka

Z grilla dla wegetarian!

Huevos rancheros po naszemu

Innymi słowy jajka po farmersku...

Kiczeri - hinduski detoks

Potrawka z fasoli mung i ryżu;-)

Wróć do listy przepisów