Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Lasagne bolognese

Opis przygotowania

Z masła i m±ki zrobić jasn± zasmażkę. Dolać mleko i gotować do uzyskania gładkiego sosu. Przyprawić sol±, pieprzem i gałk± muszkatołow±.

Dno naczynia do zapiekania posmarować sosem bolońskim, nałożyć warstwę makaronu, zalać sosem, następnie beszamelem, oprószyć tartym parmezanem i ponownie ułożyć płaty makaronu. Nałożyć kolejne warstwy - aż do wyczerpania składników. Na samej górze powinien być beszamel z serem.

Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na około 25 minut.

Na talerzu można udekorować ¶wież± bazyli±.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 142
Ewa gotuje - odc. nr 142

W tym odcinku Ewa Wachowicz pokaże, że można zrobić pyszny, domowy sos...

 

Podobne przepisy

Modry bigos

Bigos - też mi co¶... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapu¶cie kiszonej!

Knedle z morelami

Marillenknödel!

Bigos cygański

Bez kapusty...

Klopsiki i ziemniaki po szwedzku

Mięso dwukrotnie przepu¶cić przez maszynkę. Wymieszać. Cebulę...

Wróć do listy przepisów