/ Przepisy / Kiszone pomarańcze

Opis przygotowania

Pomarańcze wyszorować i sparzyć. Pokroić w grube plastry i ułożyć w słoiku. Wrzucić przyprawy, wlać przestudzoną solankę i sok z cytrusów . Zamknąć i odstawić na minimum 3-4 tygodnie w ciemne i chłodne miejsce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 438
Ewa gotuje - odc. nr 438

Po kilku tygodniach w Krakowie Ewa wróci w Beskidy, by ponownie zaprosić...

 

Podobne przepisy

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Liptauer

Słynna pasta kanapkowa!

Szpinak z truskawkami

Szpinak umyć i osuszyć. Rozrzucić...

Tortilla gryczana

Smak Meksyku!

Wróć do listy przepisów