Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kiszone pomarańcze

Opis przygotowania

Pomarańcze wyszorować i sparzyć. Pokroić w grube plastry i ułożyć w słoiku. Wrzucić przyprawy, wlać przestudzoną solankę i sok z cytrusów . Zamknąć i odstawić na minimum 3-4 tygodnie w ciemne i chłodne miejsce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 438
Ewa gotuje - odc. nr 438

Po kilku tygodniach w Krakowie Ewa wróci w Beskidy, by ponownie zaprosić...

 

Podobne przepisy

Bakłażany zapiekane z fetą

Bakłażany dokładnie umyć i pokroić w grube plastry (ok. 2 cm). Oprószyć solą i gdy po ...

Oliwki z anchois

Oliwki przełożyć do miseczki, dodać cebulę pokrojoną w piórka...

Oliwki z mozzarellą

Oliwki odcedzić z zalewy, przełożyć do miski, dodać mozzarellę (najlepiej w kulkach). ...

Papryka z rozmarynem

Doskonała na start!

Wróć do listy przepisów