Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pietruszka kiszona

Opis przygotowania

Pietruszkę z natką ciasno, ale ostrożnie, by nie uszkodzic natki, upchnąć w słoiku. Dorzucić czosnek i ziarenka pieprzu. Zalać solanką (wodę zagotować z solą i wystudzić). Na górę wlać trochę oliwy, słoik zamknąć i odstawić na 3-4 tygodnie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 435
Ewa gotuje - odc. nr 435

Kolejny odcinek programu zacznie się od przyrządzenia dyni piżmowej. Warzywo...

 

Podobne przepisy

Sałatka Olivier

Nasza jarzynówka na rosyjską nutę...

Surówka chińska

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...

Surówka z marchewki i pekińskiej

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach...

Krem z zielonego groszku

Do zrobienia w kilkanaście minut!

Wróć do listy przepisów