/ Przepisy / Pietruszka kiszona

Opis przygotowania

Pietruszkę z natką ciasno, ale ostrożnie, by nie uszkodzic natki, upchnąć w słoiku. Dorzucić czosnek i ziarenka pieprzu. Zalać solanką (wodę zagotować z solą i wystudzić). Na górę wlać trochę oliwy, słoik zamknąć i odstawić na 3-4 tygodnie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 435
Ewa gotuje - odc. nr 435

Kolejny odcinek programu zacznie się od przyrządzenia dyni piżmowej. Warzywo...

 

Podobne przepisy

Babka ziemniaczana na żeberkach

Dla mięsożerców!

Ziemniaki po irlandzku

Z boczkiem i serem cheddar...

Zielone szparagi w szynce

W sezonie na szparagi to pozycja obowiązkowa.

Szparagi z szynką i parmezanem

Na przystawkę lub drugie danie...

Wróć do listy przepisów