Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Próżniak

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i roztrzepać widelcem.

Jabłka obrać, wyci±ć gniazda nasienne, pokroić w duża kostkę i przełożyć do drugiej miski. Posypać cynamonem, dodać m±kę, sodę i proszek do pieczenia. Wlać olej, wsypać żurawinę. Wlać roztrzepane jaja, wymieszać i przełożyć do foremki wy¶cielonej papierem do pieczenia, wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tart±.

Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 425
Ewa gotuje - odc. nr 425

Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów do swej ogrodowej kuchni w Zawoi....

 

Podobne przepisy

Alfarojes

M±kę posiekać z masłem i proszkiem do pieczenia...

Ciasto ucierane z morelami

3/4 kostki miękkiego masła, około 150 g cukru i cukier waniliowy utrzeć, dodaj±c stop ...

Biszkopt z dżemem z cukinii

Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli...

Sernik kokosowy bez pieczenia

Ser, kokos i mango...

Wróć do listy przepisów