
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i roztrzepać widelcem.
Jabłka obrać, wyci±ć gniazda nasienne, pokroić w duża kostkę i przełożyć do drugiej miski. Posypać cynamonem, dodać m±kę, sodę i proszek do pieczenia. Wlać olej, wsypać żurawinę. Wlać roztrzepane jaja, wymieszać i przełożyć do foremki wy¶cielonej papierem do pieczenia, wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tart±.
Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów do swej ogrodowej kuchni w Zawoi....
W płatkach migdałów!
M±kę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...
M±kę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło ...
Pracę zacz±ć od przygotowania ciasta ciemnego. Masło utrzeć z cukrem. Gdy masa jest j ...