Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Błyskawiczna sałatka kalafiorowa

Opis przygotowania

Z kalafiora odciąć liście. Warzywo umyć, podzielić na różyczki (jeśli są duże, to jeszcze na mniejsze części) i przełożyć do miski. Orzechy uprażyć na suchej patelni lub w piekarniku (7-8 minut w temp. 200 st. C). Gdy wystygną, posiekać i dorzucić do kalafiora. Dodać majonez i wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 414
Ewa gotuje - odc. nr 414

Tym razem Ewa przygotuje bardzo proste, wegetariańskie potrawy z łatwo...

 

Podobne przepisy

Sałatka z domowym winegretem

Z sałaty usunąć głąb. Liście podrzeć, wrzucić do miski. Dodać pokrojone pomidory, wym ...

Sałatka ziemniaczana z marynowanymi karczochami

Z sosem na bazie pietruszkowego pesto!

Sałatka z grillowanym halloumi

A do tego ananas! Wszystko wege...

Sałatka z tortellini

Z włoskimi pierożkami;-)

Wróć do listy przepisów