Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałata lodowa błyskawiczna

Opis przygotowania

Do miski poszarpać sałatę lodową, pokroić i dorzucić pomidor, na wierzchu ułożyć plastry czerwonej cebuli.
Do małego słoiczka przecisnąć ząbek czosnku, dodać musztardę, sok z cytryny, miód, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać, na końcu dolać oliwę. Słoiczek zakręcić, gotowym sosem polać sałatę tuż przed podaniem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 135
Ewa gotuje - odc. nr 135

Tym razem Ewa Wachowicz proponuje paprykę nadziewaną serem feta oraz pstrąga...

 

Podobne przepisy

Miodowe ogórki małosolne

Dodatek do mięs lub sałatek...

Buraczki w talarki

Buraki ugotować, pokroić na cienkie plastry, ułożyć na rukoli. Wodę zagotować z octem ...

Surówka z selera

Z jabłkiem;-)

Talarki z buraczków

Buraczki obrać, zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku (minimum godzina). Wy ...

Wróć do listy przepisów