Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka śledziowa w słoiku

Opis przygotowania

Zrobić sos. Majonez wymieszać z kurkumą, doprawić do smaku białym pieprzem.

Filety śledziowe pokroić w paseczki. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać z posiekaną cebulą. Ułożyć na dnie szklanych słoiczków.

Zrobić kolejne warstwy z pokrojonych w plasterki ziemniaków, sosu majonezowego, pokrojonych ogórków kiszonych, startego sera koziego i pokrojonych buraków. Udekorować sosem i miętą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 411
Ewa gotuje - odc. nr 411

Zdarza się, że w święta czegoś nam zabraknie – chociażby majonezu....

 

Podobne przepisy

Tatar z dorsza i awokado

Befsztyk tatarski z... ryby!

Grzyby w cieście naleśnikowym

Nietypowe kapelusze;-)

Kurza pierś na patyku

Można bezkarnie jeść rękoma;-)

Chleb z czarnuszką na zakwasie

Do pieczenia domowego chleba należy zabrać się 4, a nawet 5 dni wcześniej, bowiem tyle czasu zajmuje zrobienie zakwasu żytniego.

Wróć do listy przepisów