Filety przekroić wzdłuż na pół. Przykryć folią spożywczą i delikatnie rozbić. Z obu stron przyprawić solą i pieprzem. Owinąć boczkiem (po 2 plasterki na każdy kawałek mięsa).
Na patelni rozgrzać oliwę. Ułożyć i usmażyć kurczaka (z każdej strony przez 2-3 minuty). Pod koniec na patelni umieścić połówkę cytryny. Podlać winem. Wycisnąć sok z drugiej połówki cytryny. Dorzucić rozmaryn. Gdy sos lekko odparuje przykryć i dusić przez chwilę.
Podawać z pieczonymi ziemniakami i pomidorkami koktajlowymi z grilla.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę kalafiorową z domowymi kluseczkami...
Z warzywami i makaronem ryżowym! Ale pałeczki nie są obowiązkowe...
Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...
Delikatny filet z brzoskwiniami i ryżem;-)
Ze strażą nie ma nic wspólnego, przepis wywodzi się bowiem z kuchni rosyjskiej...