Grzyby oczyścić i pokroić na dość duże kawałki. Podsmażyć na patelni na łyżce mocno rozgrzanego masła. Przełożyć do miski i odstawić.
Bulwę selera obrać i pokroić – najpierw w plastry, później w cienkie paseczki, następnie w drobną kosteczkę. Na patelnię po grzybach dać drugą łyżkę masła. Gdy się roztopi, wrzucić kostkę z selera. Po chwili smażenia dorzucić posiekaną cebulę. Podlać wywarem jarzynowym. Wlać wino i poczekać, aż odparuje. Zabielić śmietanką. Dorzucić usmażone grzyby i dusić przez 2-3 minuty. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zetrzeć ser. Dorzucić pietruszkę. Można udekorować czarnuszką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaskoczy widzów nietypowym wykorzystaniem popularnych w naszej...
Sprawionego karpia podzielić na dzwonka. Włożyć do miski, przełożyć cebulą, odstawić ...
Ze strażą nie ma nic wspólnego, przepis wywodzi się bowiem z kuchni rosyjskiej...
Z brokułem i pesto...
W rondelku rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekaną cebulę, podsmażyć nie rumieniąc. Do ...