Mąkę wsypać do miski. Wodę i mleko podgrzać w garnku, wlać do mąki i od razu zmiksować. Wybić jajka, wlać olej i miód. Ponownie zmiksować. Odstawić na kilka minut.
Owoce rozmrozić. W garnku roztopić masło, wrzucić wiśnie, wymieszać. Przyprawić goździkami i cynamonem. Posłodzić ksylitolem i zagotować. Zagęścić mąką kartoflaną (wcześniej rozrobić ją w ½ szklanki zimnej wody). Podgrzewać aż zgęstnieje.
Przed pierwszym smażeniem natłuścić patelnię odrobiną masła klarowanego. Wylać ciasto i usmażyć naleśnik z obu stron. Smażąc kolejne nie trzeba już używać masła.
Podawać z kisielem wiśniowym i świeżymi owocami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa zaprezentuje przepisy, dzięki którym zadbamy...
3/4 kostki miękkiego masła, około 150 g cukru i cukier waniliowy utrzeć, dodając stop ...
Mrożone truskawki zmiksować i posłodzić, nałożyć do szampanówek, zalać winem musujący ...
Smaczny przekładaniec;-)
Bita śmietana, truskawki i bezy...