
Mięso pokroić w grube plastry, przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem.
Jajko roztrzepać w misce, dodać majonez, wsypać koperek i natkę pietruszki. Wymieszać. Wrzucić mięso i obtoczyć w marynacie. Przykryć i schować w lodówce.
Zamarynowane mięso obsypać bułką tartą, nadmiar strzepać. Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.
Podawać z kuleczkami ziemniaczanymi i buraczkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Wielką Sobotę Ewa podpowie, co przygotować na świąteczny, bardzo rodzinny...
Wołowinę pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...
Filety pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć z obu stron solą i świeżo zmielonym piep ...
Cielęcina w cieście;-)
Gęś rozmrozić. Ze środka wyjąć podroby. Wszystko umyć. Tuszkę osuszyć i dobrze natrze ...