Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Baba z makiem

Opis przygotowania

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym. Gdy zbielej± dodać miękkie masło i zmiksować. Wsypać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia oraz mak. Wymieszać robotem. Wlać mleko i utrzeć. Białka ubić z sol±. Dodać do żółtek z makiem i delikatnie poł±czyć. Przełożyć do foremki natłuszczonej masłem i wysypanej bułk± tart±.

Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C.

Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 386
Ewa gotuje - odc. nr 386

W sobotę przed Niedziel± Palmow± Ewa odwiedzi gminę tradycyjn± wytwórnię...

 

Podobne przepisy

Ciasto borówkowe

M±kę przesiać na schłodzon± stolnicę (najlepsza jest marmurowa lub zimny kamienny bla ...

Sernik z jabłkami

M±kę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło. Wysiekać. Dodać ...

Ciasto cynamonowe

Idealne do popołudniowej kawy.

Sernik makowy

Lub jak kto woli makowiec serowy...

Wróć do listy przepisów