
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym. Gdy zbielej± dodać miękkie masło i zmiksować. Wsypać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia oraz mak. Wymieszać robotem. Wlać mleko i utrzeć. Białka ubić z sol±. Dodać do żółtek z makiem i delikatnie poł±czyć. Przełożyć do foremki natłuszczonej masłem i wysypanej bułk± tart±.
Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W sobotę przed Niedziel± Palmow± Ewa odwiedzi gminę tradycyjn± wytwórnię...
M±kę przesiać na schłodzon± stolnicę (najlepsza jest marmurowa lub zimny kamienny bla ...
M±kę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło. Wysiekać. Dodać ...
Idealne do popołudniowej kawy.
Lub jak kto woli makowiec serowy...