Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gulasz z kaczki

Opis przygotowania

Filety umyć i osuszyć. Odciąć skórę, mięso pokroić w paski.

Na patelni roztopić masło. Wrzucić i zeszklić drobno posiekaną cebulę. Dodać kaczkę i smażyć przez kilka minut. Przyprawić kurkumą i kuminem. Wsypać orzechy i drobno pokrojony szczypiorek. Wlać wywar i na małym ogniu gotować przez 20 minut.

Gdy gulasz zgęstnieje, dodać sok oraz skórkę z cytryny. Wymieszać i gotować jeszcze przez kilka minut. Pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.

Udekorować nasionkami granatu (owoc przekroić, pestki wybić tłuczkiem). Podawać z ziemniaczanym purée z pieczonym czosnkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 381
Ewa gotuje - odc. nr 381

Tym razem Ewa zaproponuje menu na przyjęcie sylwestrowe. Na przystawkę...

 

Podobne przepisy

Kapsalony

Przysmak z Holandii!

Dorsz pod pesto

Filety pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć z obu stron solą i świeżo zmielonym piep ...

Karczek przekładny z kapustą

W jednym garnku...

Tarta tatin na warzywach

Bez mięsa i na opak...

Wróć do listy przepisów