Kaszę przepłukać na sicie. Przełożyć do garnka, zalać mleczkiem kokosowym, uzupełnić wodą i ugotować.
Daktyle zmiksować z masłem orzechowym (jeśli owoce są bardzo suche, to można je namoczyć).
Banany obrać i pokroić w plastry. Skropić sokiem z cytryny. Orzechy posiekać i wrzucić do wystudzonej kaszy. Nałożyć do pucharków. Na kaszy ułożyć banany, polać daktylowo-orzechowym sosem. Udekorować łezkami z kaszy jaglanej (zrobić je używając dwóch łyżek) i plasterkami bananów. Na wierzch zetrzeć trochę czekolady. Ozdobić miętą lub amarantusem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Połowa grudnia to doskonały moment, by pomyśleć o Bożym Narodzeniu i zaplanować...
Błyskawiczne!
Mrożone truskawki zmiksować i posłodzić, nałożyć do szampanówek, zalać winem musujący ...
Masło utrzeć na puszysta masę. Gdy zbieleje, dodać cukier. Utrzeć. Stopniowo dodać ja ...
Mąkę przesiać, wyrobić z masłem (nożem). Dodać cukier i sodę. Zrobić dołek, wybić jaj ...