/ Przepisy / Sznycel w bułce

Opis przygotowania

Bułkę zalać mlekiem i odstawić na 10 minut. W misce wymieszać mięso, jajko, posiekaną cebulę, sól, pieprz i dokładnie odciśniętą bułkę.

Uformować kotlety – nie za duże, najlepiej wielkości pięści. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.

Podawać w posmarowanej musztardą kajzerce – z ogórkiem kiszonym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 372
Ewa gotuje - odc. nr 372

W życiu Ewa ma dwie wielkie pasje – góry i gotowanie. Doskonale wiedzą...

 

Podobne przepisy

Łosoś teriyaki

Rybę dokładnie umyć. Ułożyć w zamykanym pojemniku...

Świąteczna rolada z boczku

Z mięsem mielonym...

Ziemniaki z mleka

Stare ziemniaki obrać dość grubo i ugotować w osolonej wodzie z mlekiem...

Roladki z jarmużem i mus z rabarbaru

Schab pokroić na plastry i cienko rozbić...

Wróć do listy przepisów