Bułkę zalać mlekiem i odstawić na 10 minut. W misce wymieszać mięso, jajko, posiekaną cebulę, sól, pieprz i dokładnie odciśniętą bułkę.
Uformować kotlety – nie za duże, najlepiej wielkości pięści. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Podawać w posmarowanej musztardą kajzerce – z ogórkiem kiszonym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W życiu Ewa ma dwie wielkie pasje – góry i gotowanie. Doskonale wiedzą...
Czosnek posiekać, podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić szpinak...
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić z obu stron, nat ...
Kolorowa;-)
Cebulę pokroić w półplasterki, przełożyć do miski, doprawić solą i octem winnym. Odst ...