Na rozgrzaną patelnię wsypać cukier. Gdy się roztopi, wsypać posiekane nerkowce. Wymieszać. Jak pokryją się karmelem, przełożyć na papier do pieczenia i odstawić do wystudzenia.
Z owocu ananasa odciąć pióropusz i skórkę, łyżeczką wyciąć „oczka”. Pokroić na kawałki, odciąć twardy środek. Przełożyć do zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki na kilka godzin.
Zamrożony owoc przełożyć do miksera, wlać mleczko kokosowe i sok z cytryny. Zmiksować.
Nałożyć do pucharków. Udekorować nerkowcami w karmelu. Można ozdobić bratkami z ogródka.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek z krótką wizytą na polskim wybrzeżu. Tym razem Ewa odwiedzi...
Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier i zimne masło. Wysie ...
Mąkę przesiać, dodać cukier, sól i masło, zagnieść. Dodać żółtka, wyrobić i odstawić ...
W małej misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce roz ...
Owoce umyć i wyłożyć na papierowe ręczniki, by ociekły. Żelatynę zalać gorącą wodą. O ...