Na dużej patelni z odpinaną rączką rozgrzać oliwę. Wrzucić marchewkę pokrojoną w słupki. Gdy się podsmaży, dodać posiekaną cebulę. Dorzucić brokuły (duże różyczki podzielić na pół), pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w półplasterki cukinię.
Jajka wybić do miski, przyprawić solą, pieprzem i roztartym w dłoniach oregano. Roztrzepać i przelać na warzywa. Zetrzeć trochę sera i na 8 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C. Można też przykryć i zostawić na kuchence.
Po zapieczeniu udekorować listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Z nadejściem wiosny Ewa przygotuje potrawy bezmięsne i lekkostrawne. Na...
Włoska zupa chlebowa;-)
Sznycelki z kartofla;-)
Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!
Legenda Nowego Jorku!