Karkówkę i boczek przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa (o grubych oczkach). Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawić roztartym w dłoniach majerankiem, solą, pieprzem i ostrą, wędzoną papryką. Dokładnie wyrobić i przełożyć do wyparzonych słoików. Ubić. Między mięsem a wieczkiem zostawić 2-3 cm pustej przestrzeni. Brzegi słoików odtłuścić ręcznikiem papierowym. Zakręcić i przełożyć do garnka. Wlać wodę – tak, by sięgała do połowy wysokości słoików. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Następnie gotować na małym ogniu przez 1 ½ do 2 godzin. Można przechowywać przez 3 tygodnie, jednak po otwarciu należy zjeść w ciągu 2 dni.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa zaprosi widzów na niezwykłą jajecznicę – nie...
Sałatę porwać do miski. Z pomarańczy i grapefruita wyciąć filety...
Jajka wybić do miski. Roztrzepać, przyprawić solą i pieprzem, dodać mleko. Lekko ubić ...
Awokado rozkroić, usunąć pestkę. Łyżką wyjąć miąższ i pokroić na drobne kawałki. Prze ...
Do jogurtu dodać przeciśnięty czosnek i drobno posiekaną miętę...