Słoninę pokroić w kostkę, wytopić na patelni. Gdy zrobią się skwarki, dodać kurki i usmażyć. Jajka wybić do miski. Posolić i roztrzepać. Wlać trochę mleka, wymieszać, przelać na patelnię i usmażyć jajecznicę.
Podawać z posiekanym szczypiorem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa zaprosi widzów na niezwykłą jajecznicę – nie...
Cebulę pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i zetrzeć ...
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać cukier. Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić d ...
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...
Przygotować kanapkę z masłem, chlebem i szynką. Pokroić na małe, kwadratowe lub prost ...