/ Przepisy / Jajecznica z ogniska

Opis przygotowania

Słoninę pokroić w kostkę, wytopić na patelni. Gdy zrobią się skwarki, dodać kurki i usmażyć. Jajka wybić do miski. Posolić i roztrzepać. Wlać trochę mleka, wymieszać, przelać na patelnię i usmażyć jajecznicę.

Podawać z posiekanym szczypiorem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 343
Ewa gotuje - odc. nr 343

W kolejnym odcinku Ewa zaprosi widzów na niezwykłą jajecznicę – nie...

 

Podobne przepisy

Chleb z garnka

Na mące orkiszowej!

Bukiet warzyw

Marchewki pokroić na niewielkie kawałki, kalarepę w plastry. Z kalafiora i brokułu od ...

Domowe wędzonki

Boczuś, szyneczka i karkóweczka...

Kiszone pomidory

Świetny dodatek lub przystawka;-)

Wróć do listy przepisów