Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Jajecznica z ogniska

Opis przygotowania

Słoninę pokroić w kostkę, wytopić na patelni. Gdy zrobią się skwarki, dodać kurki i usmażyć. Jajka wybić do miski. Posolić i roztrzepać. Wlać trochę mleka, wymieszać, przelać na patelnię i usmażyć jajecznicę.

Podawać z posiekanym szczypiorem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 343
Ewa gotuje - odc. nr 343

W kolejnym odcinku Ewa zaprosi widzów na niezwykłą jajecznicę – nie...

 

Podobne przepisy

Sos tzatziki

Ogórka umyć, ale nie obierać! Zetrzeć na grubej tarce, posolić i zostawić na parę min ...

Kiszka na szybko

Kaszankę naciąć wzdłuż, w nacięcie włożyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Szczelni ...

Domowy ser biały

Najlepiej wychodzi na mleku prosto od krowy;-)

Ciasto pierogowe z blachy

Przekąska zero waste!

Wróć do listy przepisów