Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Owoce z lasu pod kruszonk±

Opis przygotowania

M±kę wysypać na stolnicę. Dodać cukier trzcinowy oraz olej kokosowy. Wsypać drobno zmielon± kawę. Posiekać nożem. Następnie zagnie¶ć ciasto. Ulepić kulę, włożyć do woreczka i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej ½ godziny.

Owoce wsypać do miski. Wlać alkohol, wymieszać i przełożyć do kokilek. Na wierzchu ułożyć kruszonkę (zetrzeć na tarce lub posiekać nożem).

Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C (mniej więcej w połowie wł±czyć funkcję grillowania). Po upieczeniu od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 336
Ewa gotuje - odc. nr 336

Wiele osób uważa, że polska kuchnia jest niezdrowa, przepisy mało wyszukane...

 

Podobne przepisy

Szarlotka z budyniem

M±kę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę...

¦liwki pod kruszonk±

Na stolnicę wysypać m±kę krupczatkę...

Chmurka brzoskwiniowa

Lekki deser na wiosenne dni...

Placek kawowo-orzechowy

M±kę ze smalcem wyrobić nożem (placek na smalcu będzie bardziej kruchy). Dodać cukier ...

Wróć do listy przepisów