
M±kę wysypać na stolnicę. Dodać cukier trzcinowy oraz olej kokosowy. Wsypać drobno zmielon± kawę. Posiekać nożem. Następnie zagnie¶ć ciasto. Ulepić kulę, włożyć do woreczka i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej ½ godziny.
Owoce wsypać do miski. Wlać alkohol, wymieszać i przełożyć do kokilek. Na wierzchu ułożyć kruszonkę (zetrzeć na tarce lub posiekać nożem).
Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C (mniej więcej w połowie wł±czyć funkcję grillowania). Po upieczeniu od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wiele osób uważa, że polska kuchnia jest niezdrowa, przepisy mało wyszukane...
M±kę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę...
Na stolnicę wysypać m±kę krupczatkę...
Lekki deser na wiosenne dni...
M±kę ze smalcem wyrobić nożem (placek na smalcu będzie bardziej kruchy). Dodać cukier ...