
Kiełbasę pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić cebulę i warzywa (pokrojone w kostkę). Po chwili dodać posiekany czosnek. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Dorzucić obrane i pokrojone w kostkę pomidory (sam miąższ, bez środków).
Podlać winem. Gdy alkohol odparuje, wlać wywar jarzynowy. Doprawić liściem laurowym. Przykryć i gotować do miękkości. Pod koniec dorzucić odcedzoną fasolkę oraz szpinak. Wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.
Podawać w wydrążonych chlebkach. Udekorować wiórkami parmezanu i natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa sięgnie po recepturę na włoską zupę fasolową. Przepis podpatrzyła...
Dynię rozkroić, usunąć pestki. Odciąć kilogramowy kawałek, obrać ze skóry, pokroić w ...
Na wielkanocne śniadanie;-)
Ryż zemleć na mączkę. Dodać mleko (ew. śmietanę), bulion, przyprawę. masło oraz sałat ...
Włoszczyznę (jak do rosołu) zalać zimną wodą i gotować do miękkości, bacząc, by się n ...