
Do żółtek dodać sól, musztardę i łyżkę octu winnego. Wymieszać trzepaczką. Małym strumieniem wlać olej, cały czas ucierając – aż do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.
Na bazie majonezu można przygotować sosy smakowe, np. bazyliowy, koperkowy czy pomidorowy.
Listki bazylii drobno posiekać, dorzucić do majonezu, przyprawić i wymieszać.
Posiekany koperek połączyć z majonezem i sokiem z cytryny.
Suszone pomidory drobno pokroić. Dodać majonez i słodką paprykę. Wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek Wielkanocny. Ewa zacznie od zrobienia domowego majonezu –...
Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i zmiksować n ...
omidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne...
Chleb z... kaszy;-) Bez glutenu!
Wątróbki umyć, oczyścić, zmiksować. Miksując dodać jajka i wiśniówkę oraz rozpuszczon ...