Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto z nektarynkami i migdałami

Opis przygotowania

Z nektarynek usunąć pestki, owoce pokroić na 6 cząstek. Włożyć do formy żaroodpornej, posypać 1 łyżką fruktozy. Wymieszać i podgrzać w mikrofalówce (3 minuty). Przełożyć do tortownicy natłuszczonej masłem (średnica 24-25 cm).

Jajka roztrzepać, dodać mielone migdały, jogurt, 4 łyżki fruktozy i miąższ z laski wanilii. Wymieszać.

Masą zalać nektarynki. Posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st. C na 40 minut. Na ostatnie 5 minut włączyć grill, by płatki nabrały lekko brązowego koloru.

Wyjąć i odstawić do wystudzenia.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 75
Ewa gotuje - odc. nr 75

W kolejnym odcinku potrawy zgodne z dietą Michela Montignaca. – To...

 

Podobne przepisy

Kocie oczka

Mąkę przesiać z cukrem pudrem. Wysiekać z zimnym masłem. Wbić jajko. Zawinąć w folię ...

Ajerkoniakowiec

Jajka wymieszać z wodą, dodać cukier, zmiksować na wysokich obrotach. Pod koniec doda ...

Torcik red velvet

Miękkie masło utrzeć w misce. Uperfumować miąższem z laski wanilii...

Makowiec z jabłkami

Receptura z domu rodzinnego!

Wróć do listy przepisów