Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto z nektarynkami i migdałami

Opis przygotowania

Z nektarynek usunąć pestki, owoce pokroić na 6 cząstek. Włożyć do formy żaroodpornej, posypać 1 łyżką fruktozy. Wymieszać i podgrzać w mikrofalówce (3 minuty). Przełożyć do tortownicy natłuszczonej masłem (średnica 24-25 cm).

Jajka roztrzepać, dodać mielone migdały, jogurt, 4 łyżki fruktozy i miąższ z laski wanilii. Wymieszać.

Masą zalać nektarynki. Posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st. C na 40 minut. Na ostatnie 5 minut włączyć grill, by płatki nabrały lekko brązowego koloru.

Wyjąć i odstawić do wystudzenia.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 75
Ewa gotuje - odc. nr 75

W kolejnym odcinku potrawy zgodne z dietą Michela Montignaca. – To...

 

Podobne przepisy

Brownie

Ciasto czekoladowe i lody waniliowe;-)

Tarta z budyniem i owocami leśnymi

Na herbatnikach bezglutenowych;-)

Serownik-murzynek

Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać mąkę przesianą z proszkiem d ...

Parfait kawowo-waniliowy

Domowe lody z sosem czekoladowym!

Wróć do listy przepisów