
Cukier wsypać na patelnię. Gdy się roztopi, wrzucić jabłka pokrojone na ósemki (w skórce). Wymieszać, by pokryły się karmelem. Podlać cydrem. Odparować.
Na patelni rozgrzać gęsi smalec. Usmażyć wątróbkę – z obu stron. Przyprawić solą i pieprzem. Pod koniec dodać masło. Gdy się roztopi, polać nim wątróbkę.
Podawać z purée ziemniaczanym oraz jabłkami w cydrze. Udekorować tymiankiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Polska jagnięcina wraca do łask! Do tej pory jej zalety znali przede wszystkim...
Cebulę pokroić w półplasterki, przełożyć do miski, doprawić solą i octem winnym. Odst ...
Marchew i łodygi selera naciowego pokroić w kostkę, przesmażyć na rozgrzanej oliwie. ...
(ilość składników zależy od wielkości kociołka, poniższe gramatury wystarczają do zap ...
Delikatny filet z brzoskwiniami i ryżem;-)