/ Przepisy / Sernik z polewą cytrynową

Opis przygotowania

Ser dwukrotni przepuścić przez maszynkę. Wybić jajka. Dodać ksylitol, kartoflankę oraz jogurt. Uperfumować skórką otartą z cytryny oraz miąższem z laski wanilii. Wycisnąć sok z cytryny. Zmiksować. Przełożyć do tortownicy – wyłożonej papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem (średnica 24-25 cm). Wcisnąć całe truskawki.

Piec przez 15 minut w temp. 175 st. C. Po tym czasie zmniejszyć temp. do 120 st. C i piec przez 1 godzinę.

Z cytryny wycisnąć sok. Połączyć z serkiem homogenizowanym. Dodać ksylitol oraz ricottę. Wymieszać. Polewą pokryć wierzch sernika. Wstawić do lodówki.

Truskawki pokroić w ósemki. Przełożyć do miski. Dodać miętę. Ułożyć na środku schłodzonego sernika.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 309
Ewa gotuje - odc. nr 309

Tym razem Ewa odwiedziła Gościniec Banica - gospodarstwo agroturystyczne...

 

Podobne przepisy

Fondue czekoladowe

Z owocami!

Piwoszki

Mąkę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnieść. Zawinąć w folię ...

Batoniki kokosowe

Po treningu...

Torcik z musem porzeczkowym

Herbatniki wrzucić do miksera i zmiksować...

Wróć do listy przepisów