W garnku rozgrzać łyżkę masła. Wrzucić i podsmażyć pokrojony w kostkę boczek. Gdy się zezłoci, dodać posiekaną cebulę. Po chwili dorzucić pokrojony w plastry czosnek.
Kurki oczyścić pędzelkiem. Wrzucić do garnka. Wymieszać i zalać wywarem jarzynowym. Dodać ziemniaki – pokrojone w średniej wielkości kostkę. Przykryć i gotować przez 10-15 minut. Pod koniec zabielić zahartowaną śmietaną. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Na talerzu udekorować koperkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na początku jesieni szlaki są pełne turystów, a w lasach jest mnóstwo grzybów....
Kapustę (np. włoską) pokroić na ćwiartki, usunąć głąb, poszatkować. Wrzucić do dużego ...
Na orientalną nutę;-)
Zupa na słodko;-)
Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!