
Masło przełożyć do rondelka, roztopić, lekko przypalić i odstawić.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Porcjami wmieszać cukier puder. Wsypać mąkę tortową i migdałową (jeśli nie uda się jej kupić, wystarczy obrać i drobno zmielić migdały). Wlać przestudzone masło i zmiksować na niskich obrotach.
Foremki na babeczki wyłożyć papilotkami. Do każdej dać trochę jagód. Wlać ciasto (do 2/3 wysokości).
Piec przez ok. 30 minut w temp. 180 st. C (do suchego patyczka).
Po wyjęciu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Skończyły się wakacje, dzieciaki wracają do szkoły, a ja zapraszam na premierowe...
Masło utrzeć, dodać słodzik, jajko, skórkę pomarańczową oraz kakao. Mąkę wymieszać z ...
Z kremem i sezonowymi owocami...
Lekko pikantne;-)
Startą cukinię gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny do miękkości...