Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto z buraków i marchwi

Opis przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej i aromat. Wmieszać buraki i marchew, następnie orzechy. Wsypać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia i sol±. Dokładnie wymieszać.

Białka ze szczypt± soli ubić na sztywn± pianę, powoli i delikatnie wmieszać do ciasta. Przełożyć do formy o wymiarach 29x33 (posmarowanej masłem i wysypanej bułk± tart±), piec w temp. 180 st. C przez 1 godz. i 15 min.

Posypać cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 52
Ewa gotuje - odc. nr 52

Taka kuchnia, jakie czasy… Ponieważ skończył się karnawał, mamy post,...

 

Podobne przepisy

Ciasto imbirowe

Do dużej miski przesiać m±kę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...

Ciasto z fistaszkami

Placek pełen orzeszków...

Crostata

M±kę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym ma ...

Tort piętrowy z czekolad± i mango

Odcinek nr 400, więc musi być tort!

Wróć do listy przepisów